Snabbt recept på fläskfilé

Många är vi som älskar fläskfilé, men tyvärr är vi inte fullt lika många som vet hur vi ska tillaga köttet. Att tillaga fläskfilé är nämligen lite av en konst eftersom köttet lätt kan bli segt och torrt. Det gäller därför att veta hur du ska förbereda, ansa och tillaga köttet på bästa sätt – eller så räcker det helt enkelt med ett fantastiskt bra och snabbt recept.

På både internet och i kokböcker finns det mängder av bra fläskfile recept som du kan använda dig av. Tyvärr är det också många av dessa recept som kräver en viss kunskap i köket eller som kräver mängder med olika ingredienser och tillbehör. Vi vill att köttet ska vara tillgängligt för alla, oavsett köksvana, och har därför plockat ut det snabbaste och godaste receptet vi har.

Bästa receptet på fläskfilé

Smakkombinationen champinjoner, örter och fläskfilé kan liksom aldrig slå fel. Genom att komplettera detta med bearnaisesås och pressad potatis får du ett vinnande koncept.

1. Börja med att skära köttet i skivor (ca 600 gram fläskfilé). Svampen kan du klyfta eller skiva beroende på vad du själv föredrar, och löken hackas smått.

2. Bryn köttet i en stor klick smör i en varm stekpanna. I samband med detta ser du till att salta och peppra efter smak.

3. När köttet är brynt tar du upp det och steker på lök och svamp i den heta pannan. Nu blandar du även ner örter efter smak, samt crème fraiche och en liten skvätt vinäger.

4. Lägg sedan ner köttet i pannan igen och koka under lock i cirka 5 minuter.

Mat