english
logo

VÄLKOMMEN TILL GRAND ESCALIER OCH ESQUE!

 

Grand Escalier är en fransk pärla – både en restaurang, bar, lounge och innergård som står stadigt på egna ben, men som samtidigt är en del av upplevelsen i Sturegallerian.

Till Grand Escalier går du gärna för såväl en café au lait som långa middagar med väl utvalda viner – och allt däremellan.

Grand Escalier Brasserie & Jardin ligger på Stureplan, med ingång både från Sturegallerian och från Humlegårdsgatan. I anslutning till Grand Escalier finns även en året-runt-öppen innergård, som på franskt vis kallas ”Jardin”.

Bardelen på Grand Escalier, en cocktailbar med höga ambitioner, är starkt förankrad i det franska med generöst utbud av pastis, absint och franska starkviner. Baren är levande redan från eftermiddagen och när vi övergår i kväll förvandlas även loungen och innergården till en livlig barmiljö med härlig avslappnad stämning.

I köket på Grand Escalier är maten ett opretentiöst, genuint hantverk. Menyn står stadigt i den franska brasseriemenyn med rätter som moules marinières, steak tartare och andra härliga franskinspirerade rätter, med vår tvist. Vi har även en spännande avdelning med rotisseriegrillat.

Menyn finns tillgänglig i alla delar av restaurangen och serveras från lunch till middag varje dag. Varje lördag och söndag kl. 12–17 serverar vi vår à la carte-brunch, där vi hittar ostron, omeletter, äggröra med avokado och rökt lax, burgare och mycket annat.

Det franska okonstlade och kravlösa i kombination med den breda menyn, bidrar till att det allra enklaste blir det mest spännande!

Telefonnummer för bokning
08-519 422 72

 

GALLERI


streck_botten

Sturegallerian / Humlegårdsgatan 17 | 08 519 422 72 | bokning@grandescalier.se


aa